SMS PŮJČKA BEZ 1 Kč

27.04.2014 21:50

Pokud potřebujete rychlou a krátkodobou půjčku, u které by jste měli požadovanou částku ještě týž den na Vašem bankovním účtu, je pro Vás zajímavým produktem sms půjčka od nebankovních finančních společností, které na Českém finančním trhu fungují již řadu let. Tytou sms půjčky fungují na principu krátkodobého úvěru se splatností obvykle 30 dnů.

<

Co sms půjčka je a jak vlastně funguje? Obvykle se výše půjčky pohybuje v rozmezí 1.000 až 15.000 Kč.Doba splácení je přizpůsobená Vašim finančním možnostem. Půjčenou částku můžete splatit už druhý den, nebo si splátky rozložit do 30. dní.

U vyšších částek se doba splatnosti obvykle odvíjí od výše půjčené částky. 4ím více si půjčíte, tím je i delší doba splácení.

 

Jak název půjčky naznačuje, vyřízení půjčky probíhá přes sms zprávu. Ta supluje samotnou žádost o půjčku a slouží k ověření Vaší identity. Využít můžete také vyřízení půjčky přes online formuláře, které jsou k dispozici na webových stránkách

nebankovních společností, které tyto krátkodobé půjčky poskytují.

 

Pokud využijete online žádosti, je nutné vyplnit o Vás několik konkrétních údajů. Zpravidla se jedná o Vaše jméno, telefonní kontakt a často i o e-mailovou adresu, nebo adresu Vašeho bydliště. Tyto údaje o žadateli často nebankovní společnost využívá k ověření jeho bonity. Zajímá se o Vaši platební morálku a zda nejste vedeni v registru dlužníků.

Pokud se rozhodnete sms půjčku využít, je dobré si předem rozmyslet výši půjčky. Doporučujeme půjčit si pouze takovou částku, kterou opravdu potřebujete. Čím menší částku si půjčíte, tím menší jsou náklady na půjčku, nižší pravidelné splátky a nezatížíte tak rodinný rozpočet, jelikož půjčky od nebankovních společností jsou poměrně drahé. Vyjádřeno pomocí RPSN ( roční procentuální sazba nákladů ) jsou náklady ve stovkách až tisících procentech. Proto doporučujeme si opravdu půjčit jen částku, kterou nezbytně nutně potřebujete.

 

SMS půjčka bez registru

 

Krátkodobé půjčky se obvykle poskytují bez nahlížení do registru dlužníků. Jelikož se jedná o částky relativně nízké, tudíž dobře vymahatelné, může si nebankovní společnost tento risk s nedůkladným prověřením klienta dovolit. Ovšem, pokud jste u této společnosti vedení již v registru dlužníků, je veliká pravděpodobnost, že další, i když krátkodobou půjčku už nedostanete.

 

SMS půjčka bez registračního poplatku

 

Co se týče oblasti krátkodobých půjček od nebankovních finančních společností, je možné, že společnost bude žádat menší registrační poplatek. U méně seriozních poskytovatelů, se můžete setkat i s poplatkem za schválení půjčky. Na štěstí od tohoto poplatku již většina společností ustoupila. Z pravidla zaplatíte jen korunový poplatek za ověření Vašeho bankovního konta. Zaplacením jedné koruny z Vašeho účtu na konto nebankovní společnosti ovšem celé vyřízení půjčky jen zdržuje. Z toho důvodu některé společnosti ani tento poplatek nevyžadují.

 

Na co si dát při pozor při sms půjčce

 

Krátkodobé sms půjčky vypadají na první pohled velice lákavě. Půjčíte si pár tisíc s tím, že půjčená částka se Vám nejpozději do druhého dne připíše na Váš účet.

I když tímto způsobem rychle vyřešíte svoji akutní potřebu peněz, měli by jste si předem spočítat náklady, které s takovou krátkodobou půjčkou souvisíNáklady na půjčku se vyjadřují pomocí RPSN. U bankovních společností, se tato sazba obvykle pohybuje v rozmezí mezi 5-15%. U nebankovních finančních společností, tato částka dosahuje až do výši několika stovek procent.Na příklad u půjčené částky 3.000 Kč s dobou splatností 30 dní dosahuje RPSN až 500%. To znamená, že za půjčení částky 3.00 Kč, splatíte celkem 6.000 Kč. Proto si vždy předem ověřte, kolik peněz přesně zaplatíte a zvažte, zda je pro Vás tato půjčka výhodná. Doporučujeme tedy využívat sms půjčky bez poplatku pouze u důvěryhodných a ověřených nebankovních společností dlouhodobě působících na Českem trhu