Půjčku v bance dostanete levněji jako advokát nebo lékař

20.11.2013 23:44

Vybraným profesím svobodných povolání nabízí banky lákavější produkty. Jste-li malý nebo střední živnostník nepočítejte s takovým zákaznickým servisem. Jako lékař, advokát nebo třeba daňový poradce už můžete očekávat více. Většina bank totiž nabízí v rámci podnikatelského konta zajímavé formy výhod.

V České spořitelně teď například dostanete zdarma osobní konto pro soukromé potřeby nebo elektronické transakce v tuzemsku zdarma. Výjimkou není dosažení na levnější úvěr. Pokud si půjčíte částku do jednoho milionu, nejste povinni ani dokládat daňové přiznání. U svobodného povolání nedokládáte konkrétní využití úvěru.

ČSOB má pro architekty, advokáty a podobné svobodné profese přichystanou sníženou úrokovou sazbu a na rychlost vyřízení půjčky si zde rozhodně stěžovat nebudou. Stačí donést potřebné dokumenty a do třiceti minut můžete odejít až s milionovou půjčkou.

Reiffeisenbank a KB podobné zvýhodnění nenabízí. Všeobecně se zaměřují na začínající podnikatele a firmy, kterým nabízí snížení nákladů za vedení účtů. Podle konkrétního povolání ale klienty neselektují a plošné výhody podle nich neomezují.

Dosáhnout na zajímavý úvěr jako začínající živnostník a podnikatel dnes u bank není snadné. Na splnění kritérií jako nováček nemusíte dosáhnout. Hojně jsou proto v dnešní době využívány půjčky u nebankovních společností, ke kterým se dostanete snadno i jako soukromá osoba. Podmínky pro získání nejsou tak striktní, ale dávat pozor bychom měli při podpisu smluv a vždy důkladně promyslet k čemu se zavazujeme a zda budeme schopni nastavené závazky plnit.