Pojištění odpovědnosti nepodceňujte

12.12.2013 15:03

Sezóna lyžařů se rozjíždí v plném proudu a s ní i rostoucí počet nečekaných nehod na svazích. Při zájezdech za hranice většinou na náhody myslíme a jistíme se minimálně základním cestovním pojištěním. Poslední roky ale ukazují, že ani v tuzemsku bychom neměli nechávat podobné události osudu a mít uzavřenou pojistku odpovědnosti. Svahy plné lidí jsou předurčeny k úrazům, které můžeme nevědomě a neplánovaně způsobit. Pokud se zraněný rozhodne soudit a vymáhat odškodnění, rodinný rozpočet to může pěkně potrápit. Bez uzavřené pojistky, která by mohla z velké části škodu pokrýt, tak domácnosti nezbývá než sáhnout do svých úspor. V některých případech jsou rodiny nucené vzít na nečekaný výdaj i půjčky u bank nebo nebankovních společností.

Pojištění odpovědnosti se sjednává většinou k pojištění nemovitosti, domácnosti nebo platební kartě. Před výletem do hor je na místě zkontrolovat si nastavené limity a podmínky plnění. Z pojistky mohou být vyloučeni rodinní příslušníci a v některých případech dokonce konkrétně zimní sporty. Alkohol v těchto případech raději nechte doma. V Čechách není protizákonná jeho konzumace na kopcích, ale při likvidaci pojistné události může pojišťovna odmítnout škodu hradit.

U pojišťoven na našem trhu je nabídka různých pojistek pestrá a nemusíte se bát ani doporučení a konzultace o svých požadavcích s finančním poradcem. Ten poradí s pojistkami, se smlouvami o půjčkách nebo i hypotečním úvěru a především s vyřízením všech souvisejících povinností.