Konsolidace půjček se vyplatí

02.12.2013 21:37

Zatěžuje Vás nespočet splátek za úvěry a půjčky každý měsíc? Jste schopni své závazky plnit, ale přerůstají Vám přes hlavu? A těsně před výplatou se modlíte, abyste ještě vyšli s posledními korunami? Řešení nabízí konsolidace půjček. Ty umožňují závazky sloučit v jeden jediný a v dnešní nabídce produktů bank i nebankovních sektorů s největší pravděpodobností i za výhodnějších podmínek. Samozřejmě možnost sloučit úvěry není samozřejmostí pro každého klienta a stejně tak nejdou sloučit jednoznačně všechny typy závazků.

Běžným postupem je sloučení spotřebních či hotovostních úvěrů, kontokorentů nebo půjček na kreditních kartách. Narazit byste mohly, pokud jste zatíženi půjčkami nebankovních společností. Ty banky většinou převzít a sloučit odmítají. Stejně tak problém nastává, pokud máte zájem o sloučení rozdílných forem úvěrů, jako jsou hypotéky, leasingy apod. Neposledním předpokladem pro možnost konsolidace je schopnost svým veškerým závazkům dostát. Pokud máte na krku exekuce a vymahače dluhů, nepočítejte s tím, že Vám banka bude ochotná pomoci.

Po vyřízení potřebné dokumentace a schválení konsolidace budou všechny druhy půjček bankou splaceny a zastřešeny jedním novým úvěrem. Takové řešení sebou nese výhody v podobě nižších splátek, menšího objemu za poplatky a vedlejší náklady, a méně starostí se správou bankovních účtů a platebních příkazů. Klientům s dobrou platební morálkou a mnoha půjčkami, tak může být možnost sloučení v jeden úvěr, velkou úlevou a úsporou času.